Egyből nem megy

Szokásos probléma, hogy több szereplőt nem könnyű egyszerre helyzetbe hozni. A BigTime zenekart is két részletben fotóztam. Ebben a mai digitális Kánaánban nem gond a jó mozdulat előállítása. A világítás ami macerás ebben az esetben. Dobosunk nagyon közel ült a háttérhez és a rájutó fényt nehéz volt jól beállítani, ráadásul az énekes balról erős négerezést kapott, hogy kedvező karaktert mutasson. A jobb oldali csoport megvilágításának nem szabadott nagyon elütnie a bal oldaltól, de más beállításokat igényelt. Mindenképpen szerettem volna egy egységes hatást és természetességet kelteni. A fiúkkal öröm volt együtt dolgozni. Nekik bejött a végeredmény.

Esküvős bukta

Nagy elvárásokkal készítettem ezt a képet az egyik esküvő kiállításra. Egy virágruhába öltöztetett hús-vér angyallal szerettem volna megragadni a látogatók figyelmét. A fotó készítésekor a sérülékeny virágok és a csípő vonalát kirajzoló fény, valamint a képet túlságosan lágyító háttérvilágítás összhangját kellett megteremteni, viszonylag kis műteremben. A képet embernagyságúra nagyítva állítottam ki. Az anyag tökéletesen szelektálta az érdeklődőket. A házasulandók nagy része, csak az aktuális "kreatív" fotó-divattal azonosul. Az én hitem szerint a jó kép a fiókból előkerülve újra élni kezd és a rajta lévő szereplők fontossága előre kerül. A környezet legfeljebb akkor lehet és lesz fontos, ha

Esküvő "kreatív" fotózás demó

Egy esküvő kiállításra készítettünk demó anyagot. Ötletszerűen kiválasztott helyszínen, (semmi arborétum stb.) adott idő alatt (2 óra), profi modellel próbáltunk minél több elfogadható képet létrehozni. A cél az általam fontosnak vélt hangsúlyok bemutatása volt. Világítás, gyorsaság, modell és fotós összhangja, valamint az oly' fontosnak tartott helyszínválasztás lényegtelenítése. Változatlanul azt gondolom, hogy a jó esküvő fotók nagy részénél túlzott jelentőséget kap a környezet és homályosodik el a modell(-ek) szerepe. A kiállításon a nézők kb. 70%-a egy kukkot sem értett a bemutatott anyagból.

Óra anaglyph 3D

Egy értékes karóra eladásához kellett küldhető formában bemutató anyagot készíteni. A néző a 3D-s TV-én tudta megtekinteni a tárgyat. Vörös/cián szemüveggel itt is előjön a térbeliség. Sajnos az arany nem a legkedvezőbb az anaglyph kép megjelenítéséhez.

Naptár

Mezőgazdasági terményekkel foglalkozó cég éves naptárához készült fotó. Vidéki tájházban készítettük a 12+1 oldalt, 3 modell közreműködésével. A romantikus ellenfényt a természetes megvilágítás adta, a modellt és az előteret vakukkal világítottam. Az így létrejött főfény túlzottan markáns árnyékát utómunkával lágyítottam.

'56 címlap

Gyorsan kellett egy címlap az 56-os menekülések emlékére. A cél az volt, hogy egyrészt a látvány a múltba húzzon és némi empátiát ébresszen. Magas ISO mellett, vezeték nélküli rendszer vakuk villannak, színes fóliákkal. A gép állványon, vakuk állványon és segítő kezekben. A végleges látványt az Aviary program effekt készletével kapta a kép.

Műtárgy fotózás, rendszer vakukkal.

Összetett feladat volt a Schaár Erzsébet kiállítás fotózása. A rugalmasság, a falon függő képek és a gyorsaság miatt Nikon rendszervakukat és vezérlőt használtam. Nem ideális az ilyen jellegű feladatokhoz a szett. A fénymennyiségüket körülményes mérni és viszonylag kis szögben világítanak. A képek reprodukálásáshoz 2-2 vakut használtam.

Szúnyog a borostyánban

Egy borostyánba kövült rovar kilétének megállapításához kellett egy makrót készíteni. A kihuzattal való fényképezés helyett szembe fordított Nikkor objektíveket használtam. A rendszer így is a legkisebb rezdülésre reagált. A mélységélesség miatt 1000W/sec vakukat használtam, szinte maximális teljesítménnyel. Természetesen az élesség a szűk rekesz miatt nem éppen tökéletes.

Recent Posts
Archive
Search By Tags